Prosenttilaskuri

Kuinka monta prosenttia on luvusta Tulos on:
Kuinka paljon on prosenttia luvusta Tulos on:
Kun lukuun tehdään prosentin korotus, tulos on:
Kun lukuun tehdään prosentin alennus, tulos on:
Alennettu hinta on: ja alennuksen suuruus: prosenttia. Alkuperäinen hinta on:
Korotettu hinta on: ja korotuksen suuruus: prosenttia. Alkuperäinen hinta on:Tietoa prosenttilaskurista

Kuinka monta prosenttia x on luvusta y? Kuinka monta prosenttia x:n pitää kasvaa, jotta se on yhtä suuri kuin y? Kuinka paljon x korotus on prosenteissa? Voi kun olisi joku kätevä prosenttilaskuri, jolla näihin pulmiin saisi vastaukset ilman sen kummempaa miettimistä!

Prosenttilaskut tuottavat meille monista päänvaivaa. Ei ole kovinkaan harvinaista, että juurikin prosenttilaskut ovat niitä kaikista hankalimpia matematiikan tehtävistä. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen! Taskulaskurin prosenttilaskurilla voit laskea helposti vastaukset moniin tyypillisimmistä prosenttilaskennan laskutoimituksia.

Taskulaskurin Prosenttilaskuri on näppärä työkalu kaikkiin yleisimpiin prosenttilaskupulmiin. Piti sitten tietää prosenttiosuuksia tai lukujen osuuksia toisista luvuista, prosenttilaskuri kertoo vastaukset!Prosentin määritelmä

Mittana prosentilla tarkoitetaan sitä, että yksi prosentti on sadasosa mittauksen kohteena olevasta yksiköstä. Se siis kertoo siitä,
että kuinka monta sadasosaa joku on jostakin yksiköstä. Sen sijaan, että käytettäisiin murtolukuja tai desimaaleja, voidaan käyttää prosentteja! Prosentin merkkinä käytetään %-merkkiä.

Hyvä esimerkki prosenttilaskusta on arvonlisävero. Jos esimerkiksi arvonlisävero on 24 prosenttia ja tuotteen arvonlisäveroton hinta sata euroa, saadaan esimerkiksi prosenttilaskurilla laskettua, että tuotteen arvonlisäverollinen hinta on 124 euroa. Tästä jatkettuna voidaan prosenttilaskurilla laskea arvonlisäveron osuus hinnasta – sehän ei nimittäin tässä tapauksessa ole 24%. Oikea tulos saadaan kun jaetaan arvonlisäveron osuus, 24 euroa, koko hinnalla eli 124 eurolla. Tästä saadaa tulokseksi, että arvonlisäveron osuus 19,35 prosenttia kokonaishinnasta. Prosenttilaskujen ja laskurin kanssa kannattaa siis olla tarkkana!

Prosenttilaskuriin littyy myös prosentin lähiyksikkö promille. Promillella tarkoitetaan tuhannesosaa. Näin ollen yksi promille on siis kymmenesosa prosentista. Käytännössä esimerkiksi 0,5 promillen rattijuopumusraja tarkoittaa sitä, että veressä on yksi kahdestuhannesosa alkoholia – tai 0,05 % alkoholia. Ei kuulosta paljolta – mutta vaikutuksen toki kaikki tiedämme.

Vinkkejä prosenttilaskuihin

Tiesitkö, että taskulaskurin prosenttilaskurin lisäksi myös googlen haulla voi helposti tehdä prosenttilaskuja? Kokeile vaikka! kirjoita hakukenttään esimerkiksi ”50% * 100 euro”. Tällöin haku toimii prosenttilaskurina, ja se kertoo kuinka paljon on 50% sadasta eurosta. Kokeile: Google prosenttilaskurinaMuita laskureita

Hypotenuusan pituus